Mi történik a testeddel, ha csípős ételt eszel

194

Néhány étel olyan csípős, hogy a szakácsoknak főzés közben gázálarcot kell viselniük, hogy megvédjék a szemüket az égéstől. A csípős étel fogyasztása tagadhatatlanul befolyásolja az egész testet. De nem sok ember ismeri azokat a pozitív és negatív hatásokat, amelyekkel szembe kell néznie.

Megtudtuk, mi történik a testünkkel, ha csípős ételeket eszünk.

1. Lefogyhatsz.

Hirdetés

A csípős ételek fogyasztása egyszerű módja az extra zsírok elégetésének. Semmi sem helyettesítheti a testmozgást és az egészséges étrendet, de a paprikában található kapszinoidok nem árthatnak. Ismertek arról, hogy növelik az energiafelhasználást és csökkentik a testzsírt.

2. Növekszik a fájdalomtűrésed.

Hirdetés

Nehéz elhinni, mivel a csípős ételek fogyasztása önmagában is fájdalmas. A szakemberek szerint azonban a kapszaicin megcélozhat egy speciális anyagot az agyunkban, amely felelős a fájdalmas érzésekért. Ráveszi az agyunkat, hogy figyelmen kívül hagyja a fájdalmat, ami pozitívum azok számára, akik nem félnek a csípős dolgoktól.

3. Javul az immunrendszered.

Hirdetés

Miközben a csípős ételeket fogyasztod, tested antioxidánsokkal gazdagodik. Ez különösen az influenzaszezonban hasznos, mivel az antioxidánsok megvédenek minket a testünket megtámadó baktériumoktól. Ha már nem érzed jól magadat, főzz valamit csilipaprikával, hogy az immunitásod erős maradjon.

4. Van esély arra, hogy tovább élj.

Hirdetés

Ez a tanulmány kimutatta, hogy azoknál, akik csípős ételt ettek hetente 6-7 napon, 14% -kal alacsonyabb volt a halálozási arány. A kutatás a csípős ételek kedvelőit egyéb kockázati tényezőktől függetlenül figyelte meg, ezért a csípős ételek nem segítenek azokon, akik egészségtelen életmódot folytatnak.

5. Csökken a cukorfogyasztásod.

A cikk még nem ért véget. Lapozz a következő oldalra.
Köszönjük!