15 cukrásztitok, amiről nem szívesen beszélnek

377

Egyes tortákhoz polisztirolt és valódi virágokat is hasznának! Meglepő, nem igaz? A cukrászok trükkjei igencsak érdekesek lehetnek egy átlagos vásárlónak, de számukra ezek mindennaposak. Kevés olyan embert ismerünk, aki nincs oda a sütikért, tortákért, és pont ezért gondoltuk, hogy összegyűjtünk pár cukrásztitkot.

A szivárványos sütik, torták színezékei

Hirdetés

-A színezékek lehetnek természetesek vagy szintetikusak. Az előbbi ártatlan és hipoallergén, ugyanakkor nem ad valami túl szép színt, gyorsabban megromlik és viszonylag drága. A szintetikusak élénkebbek, olcsóbbak és tartósabbak, ám káros hatással van az egészségünkre.
-A szintetikus festékeket “E” jelöléssel jelzik.
-A szivárványos piskóta helyett válasszunk olyat, amiben a töltelék a színes.

Hirdetés

-Általában permetezőpisztollyal fújják rá a festékeket a torták tetejére, amit fogyasztás előtt ajánlott eltávolítani..

Fagyasztott sütemények
-Téves, hogy ezektől félni kellene, a fagyasztás nem befolyásolja a süti vagy torta ízét.
-Az édességekhez két féle tartósítót használnak: a cukrot és a hideget.

Friss virágokkal készített dekorációk

Hirdetés

-Egy viszonylag új divat, hogy a tortákat valódi virágokkal díszítik. Legyen bármilyen szép, megtörténhet, hogy nem csak a virágokat, de a szárukat is befújják, így az érintkezhet a krémmel, piskótával.
-Egyes helyeken már külön erre a célra termesztik a virágokat és/vagy ehető cukorból, csokiból élethű virágokat használnak.

A cikk még nem ért véget. Lapozz a következő oldalra.
Köszönjük!